Site pictogram Le Bonbon Franc

Glutenvrij brood bakken

Glutenvrij brood bakken met smaak

Glutenvrij brood bakken. Niets is zo lekker als het uit eigen keuken komt, ook als je een Paleo dieet aanhoudt. Daarom is er ook niets leukers dan zelf een glutenvrij brood te bakken, zeker als je gegarandeerd bent van succes én gemak. De bakmixen van Le Bonbon Franc helpen je in een handomdraai lekker, eerlijk en gezonder brood of glutenvrije taart te maken.

Steeds meer mensen kiezen bewust voor glutenvrije producten. Sommigen vanwege een glutenintolerantie (coeliakie), anderen vanuit hun overtuiging. Glutenvrij willen eten is niet altijd makkelijk, zeker als je niet de tijd en de kennis hebt om alles zelf te maken. De keuze om verantwoord te eten neemt nu eenmaal veel tijd in beslag. Le Bonbon Franc brengt daar verandering in met haar assortiment glutenvrije bakmixen. Zo zet je snel iets lekkers en verantwoords op tafel.

Een glutenvrij dieet kan je helpen als je last hebt van onverklaarbare klachten, ook als je geen duidelijke allergie hebt.

Glutenvrij brood is nog nooit zo lekker geweest

Met de glutenvrije producten van Le Bonbon Franc zit het gemak, gewoon in een zak. De glutenvrije meelsoorten zijn afkomstig van biologisch telers en zijn vrij van tarwe, dextrose, witte suiker, gluten, witte rijst, maïs-, en aardappelzetmeel. Daarentegen zitten ze vol met ouderwetse glutenvrije pseudo graansoorten en pitten en zaden waardoor ze veel vezels bevatten. We maken gebruik van kokosbloesemsuiker om een heerlijke milde zoete smaak aan de glutenvrije taarten en koekjes te geven.

Waarom een glutenvrije bakmix?

De meeste granen zoals gerst, rogge, spelt en tarwe bevatten gluten. Deze graansoorten worden gebruikt omdat gluten voor mooi elastisch en soepel deeg zorgen. Helaas hebben steeds vaker mensen last van een gluten intolerantie en zijn zij opzoek naar alternatieven. Glutenvrije granen reageren anders dan tarwe. Ze vragen om meer vocht en missen de gluten voor de verbinding. Het bakken met de glutenvrije granen is niet eenvoudig en vraagt enige bakervaring. Veel mensen ervaren dan ook in het begin dat ze hun glutenvrije baksel weg moeten gooien omdat de smaak niet lekker is, het gebak uit elkaar valt of het een baksteen is geworden. Dit is zonde want het zijn geen goedkope ingrediënten.

Reguliere glutenvrije bakmixen bevatten vaak geraffineerde suikers en onnodige toevoegingen. De bakmixen van Le Bonbon Franc zijn bewust op basis van de orthomoleculaire voedingsleer samengesteld en uitvoerig getest. Het brood en gebak is echt lekker. Het bakresultaat is succes gegarandeerd ook als je geen ervaring hebt met bakken.

Hoewel rijst, maïs en- aardappelzetmeel ook glutenvrij zijn verhogen zij wel de bloedsuikerspiegel. Le Bonbon Franc heeft er daarom bewust voor gekozen deze niet in haar bakmixen te verwerken.  Ik ben er voor vrouwen die op een natuurlijke manier willen afslanken en willen snoepen zonder schuldgevoel.

Wil je liever eerst zonder de bakmixen zelf aan de slag, download het GRATIS bakEbook Snoepen zonder Schuldgevoel.

Glutenvrij brood bakken

Glutenvrij eten is makkelijker dan je denkt, al moet je wellicht even je weg vinden in een dergelijk dieet. Le Bonbon Franc helpt je daarbij. Onze bakmixen bevatten verschillende alternatieve producten waarmee je glutenvrij deeg kunt maken, zoals quinoa, boekweit, teff, haver of amarant. Le Bonbon Franc maakt geen gebruik van rijst, maïs- en aardappelzetmeel, omdat deze glutenvrije ingrediënten je bloedsuikerspiegel verhogen. Daarmee durven we te zeggen dat je met de bakmixen van Le Bonbon Franc écht verantwoord brood en gebak kunt maken.

Vind je het verzamelen van alle losse glutenvrije ingrediënten teveel werk neem een kijkje in de webshop,

 

Mobiele versie afsluiten