0,00

0 item(s) in Cart

Veel Gestelde Vragen

Bezorgmethodes Jouw Le Bonbon Franc bestelling wordt door Post NL bezorgd op dinsdag t/m zaterdag, feestdagen uitgezonderd.

Levertijd Wanneer je bestelling is voltooid in de webshop en je betaling is verwerkt, ontvang je van ons een bevestigingsemail. Bestelde artikelen op voorraad worden binnen 1-3 werkdagen opgestuurd en je ontvangt een bevestiging van verzending per e-mail.

Track and Trace Op dit moment is het nog niet mogelijk de status van jouw pakketje te volgen door middel van track and trace. Wel proberen we je zoveel mogelijk op de hoogte te houden van de voortgang.

Verzendkosten Verzendkosten binnen Nederland zijn €6,95. Wij raden je aan om met vriendinnen te bestellen zodat je de kosten voor verzending kunt delen. Voor Belgie bedraagt dit €10,95.

Beschadiging pakket Indien je pakket beschadigd is geraakt tijdens de verzending, maar je dit pas ontdekt hebt nadat je het pakket van de koerier hebt aangenomen, dien je contact op te nemen via info@lebonbonfranc.com. Bewaar het product in ieder geval in de originele verzendverpakking en maak foto’s van de beschadiging. Stuur deze indien dit gevraagd wordt aan info@lebonbonfranc.com.

Niet tevreden? Mocht je niet tevreden zijn met een bij ons besteld product, dan heb je tot veertien (14) werkdagen na ontvangst de tijd om het product terug te sturen. Het spreekt voor zich dat je in deze periode zorgvuldig omgaat met de producten en de verpakking. Je mag het product niet in gebruik nemen zodat wij het daarna eventueel nog aan iemand anders kunnen verkopen. Voor de bakmixen geldt dat de verpakking onaangebroken dient te zijn (seal moet verzegeld blijven!).
Als je niet tevreden bent en het product wilt retourneren stuur dan een e-mail naar: info@lebonbonfranc.com waarin je de volgende gegevens vermeldt:
• je naam
• het ordernummer van de bestelling
• welke producten je wilt retourneren
• de reden van retour sturen
• naar welk bankrekeningnummer wij het geld kunnen terugstorten.

Wij sturen je dan zo snel mogelijk een retourcode welke je duidelijk op het pakketje dient te vermelden. Je kunt vervolgens het product in originele staat en indien mogelijk in de originele verpakking naar ons terugsturen. Ons magazijn is gevestigd in Warmond. Jouw retourzendingen kunnen hier naartoe gestuurd worden nadat je ze per e-mail via info@lebonbonfranc.com heb aangemeld. Vermeld altijd je retourcode bij het terugsturen! Wij zullen na ontvangst van de teruggestuurde goederen in originele staat en verpakking, het door jou betaalde bedrag binnen twee weken terugstorten op jouw bankrekening. Enkel de kosten voor retour van jouw thuis naar de webwinkel zijn voor eigen rekening.

Wat als ik een klacht heb? Als je een klacht hebt over door Le Bonbon Franc geleverde producten en/of diensten dien je deze zo snel mogelijk en in ieder geval binnen een redelijke termijn; gedetailleerd, volledig bij ons in te dienen op info@lebonbonfranc.com. Wij bevestigen dat we jouw klacht ontvangen hebben. Nadat een klacht is ingediend proberen wij binnen veertien (14) dagen te reageren. Mochten wij niet in staat zijn om binnen deze termijn inhoudelijk op de klacht te reageren dan zullen wij een indicatie geven wanneer er wel uitvoerig op de klacht kan worden ingegaan.

HACCP Al onze bakmixen worden verpakt in een HACCP goedgekeurde omgeving die hier volledig voor is ingericht. Alle processen om glutenvrije grondstoffen te verpakken worden continue bewaakt om kruisbesmetting te voorkomen. De grondstoffen worden rechtstreeks ingekocht bij de bron zonder tussenkomst van tussenhandelaren en worden nog op ambachtelijke wijze handmatig verpakt in een eigen biologische glutenvrije bakkerij. Door tussentijdse controles in eigen lab van de producent uit te voeren wordt de kwaliteit continu bewaakt op de glutenvrije producten zodat eerlijke en goede producten gegarandeerd zijn. Dit alles gebeurt in een gecertificeerde kwaliteitsomgeving.

Bedrijfsgegevens Le Bonbon Franc Le Bonbon Franc, Dorpsstraat 88a, 2361 BK, Warmond – NL, KvK 57366543, IBAN NL69RABO0190458895, BTW NL.1749.72.234.B.02

 Biologisch keurmerk Le Bonbon Franc werkt uitsluitend met grondstoffen die het biologische keurmerk dragen.

SKAL certificering Skal, Biocontrole zet zich in als toezichthouder voor aantoonbare betrouwbaarheid van biologische producten in Nederland. Biologisch is een wettelijk beschermde term. Een landbouwproduct of voedingsmiddel mag alleen biologisch heten als het productieproces aan wettelijke voorschriften voldoet. De regels worden hiervoor bepaalt door de Europese overheid. Zo kan de consument er van op aan dat een biologisch product ook écht biologisch is. Het keurmerk toont de betrouwbaarheid aan biologische producten zichtbaar voor afnemer en consument. Zie voor meer info www.skal.nl. Onze producten dragen het biologische keurmerk voorzien van Skal certificering.

Glutenvrije licentie De bakmixen van Le Bonbon Franc zijn voorzien van het glutenvrije logo. Onze producten worden verpakt in een glutenvrije omgeving waardoor er geen kruisbesmetting kan plaatsvinden. Dit houdt in dat onze producten 20 mg gluten of minder per kg product kunnen bevatten. Deze licentie is goedgekeurd door de NCV, Nederlandse Coeliakie Vereniging.

Kan ik het gebak van Le Bonbon Franc eten als ik coeliakie heb? Coeliakie (spreek uit als seu-li-a-kie), is een glutenintolerantie. Het is een auto-immuunziekte en dus geen allergie. Je darmwand wordt aangetast door het eten van gluten. Onze producten zijn gecertificeerd glutenvrij en kan je eten als je coeliakie hebt.

Wat zijn gluten? De meeste granen bevatten gluten. Tarwe, gerst, rogge, spelt en kamut… Het zijn allemaal bekende graansoorten die veel worden gebruikt. Niet zo gek ook, want gluten zorgen voor elasticiteit. Ze maken je deeg lekker soepel. Gluten zijn opgebouwd uit twee eiwitten: Glutenine en gliandine, waar veel mensen allergisch op kunnen reageren. Zo tast gliandine het darmslijmvlies aan, met een ontsteking of overgevoeligheid als gevolg.

Welke ingrediënten zijn in de bakmixen verwerkt? Gelukkig zijn er tal van alternatieven waarmee je glutenvrije deegwaren kunt maken. Denk oa. aan kokos, gierst, boekweit, hennep, amarant, chiazaden, quinoa, teff, haver of noten. Al deze meelsoorten zijn niet bloedsuikerspiegel verhogend. Hoewel rijst, maïs en aardappelzetmeel ook glutenvrij zijn verhogen zij wel de bloedsuikerspiegel. Le Bonbon Franc heeft er daarom bewust voor gekozen deze niet in haar bakmixen te verwerken.

Waarom staat bij de ingrediënten van de Willie Carrotcake kokosbloesemsuiker als 1e ingrediënt? Betekent dit dat suiker het hoofd ingrediënt van deze mix is? Nee, volgens de Nederlandse wetgeving zijn wij verplicht de ingrediënten qua gewicht oplopend op ons etiket te vermelden. Het lijkt er nu op dat de suiker qua gewicht het meeste voorkomt, echter zijn de gierst, havermout en kokosmeel samen zwaarder in gewicht dan de hoeveelheid suiker. In dit geval zit er minder suiker in de mix dan je bij een reguliere bakmix gewend bent.

Zijn de bakmixen gluten- en lactosevrij? Ja. Wij kopen onze grondstoffen in bij leveranciers die het glutenvrije logo voeren. Zij hebben goedkeuring van de NCV (Nederlandse Coeliakie (patiënten vereniging) om het glutenvrij-logo met het licentienummer op hun producten te vemelden. Als richtlijn voor onze glutenvrije producten houden we de voorschriften uit de Europese levensmiddelen wet aan m.b.t. glutenvrije productie en producten. De leveranciers garanderen dat al hun glutenvrije producten max. 20 mg gluten of minder per kg product bevatten. In de praktijk zitten zij echter vaak ver onder deze norm voor hun producten en werken zij dus nog veiliger. Onze bakmixen bevatten geen lactose, ook wel melksuiker genoemd.

Is haver ook glutenvrij? Haver is van nature glutenvrij maar wordt vaak vermalen in maalderijen waar ook spelt en tarwe verwerkt worden. Hierdoor vindt er kruisbesmetting plaats waardoor het niet veilig te gebruiken is in een glutenvrij dieet. Wij kopen onze haver in bij leveranciers die het glutenvrije logo mogen voeren. Zij hebben goedkeuring van de NCV (Nederlandse Coeliakie (patiënten vereniging) om het glutenvrij-logo met het licentienummer op hun producten te zetten, waardoor het wel veilig is om te eten.

Allergie info op de verpakking? Op al onze verpakkingen staan de allergieën aangegeven. Onze bakmixen bevatten; sesamzaad, cacao, amandel, chiazaden.

Waarom kies ik voor de bakmixen van Le Bonbon Franc? Onze bakmixen zijn biologisch en glutenvrij gecertificeerd, vrij van tarwe, dextrose, witte rijstmeel, aardappel- en maïszetmeel. De grondstoffen zijn op basis van biologische ingrediënten zonder kunstmatige geur, kleur- en smaakstoffen. Door gebruik te maken van ouderwetse meelsoorten die boordevol voedingsstoffen en vezels zitten en niet bloedsuikerspiegel verhogend zijn bevatten onze bakmixen nog alle vitamines en mineralen. Doordat ze minder calorieën bevatten dan de reguliere glutenvrije bakmixen passen onze bakmixen in een verantwoord voedingspatroon.

Fytonutriënten, wat zijn dit? Dit zijn natuurlijke, bioactieve voedselbestanddelen die van nature in planten voorkomen. De plant maakt deze zelf aan om zich te beschermen tegen infecties, schade van micro-organismen en insecten. Ze bevatten anti-oxidanten en hebben een kankerremmende werking en gaan ontstekingen tegen. De op natuurlijke wijze geteelde planten die onbespoten zijn en dus meer bloot gesteld worden aan aanvallen, bevatten meer van deze stoffen.

Fytosterolen, wat zijn dit? Deze behoren tot de fytonutriënten.

Fytinezuur, wat is dit? Fytinezuur komt in de meeste granen voor en remt de opname van mineralen, vooral die van calcium, magnesium, ijzer en zink. Het remt de opname van eiwitten, dit zijn belangrijke bouwstenen voor het lichaam. Een verhoogde inname van vitamine C zou dit kunnen voorkomen. Door granen in lauw vocht te laten wellen, breekt het enzym fytase de fytine. Door de lange bereidingswijze van zuurdesembrood bevat deze veel minder fytinezuur dan gistbrood. Helaas wordt er tegenwoordig gist verwerkt in zuurdesembroden en wordt het brood sneller afgebakken, waardoor nog niet alle fytinezuur afgebroken is.

Waarom is er geen mais verwerkt in de bakmixen van Le Bonbon Franc? Maïs is glutenvrij en bevat anti-oxidanten, maar is een goede voedingsbron in de darm voor de candida(schimmel) en is het bloedsuikerspiegel verhogend. Iedereen draagt deze schimmel met zich mee en daarom is het belangrijk om niet (te)veel voedingsproducten te eten waar maïs in verwerkt zit. In alle voorverpakte voedingsproducten zit tegenwoordig wel maïs verwerkt. Eet het met mate in verse vorm dan kan je lichaam hier de goede eigenschappen uithalen en wordt je darm niet overbelast.

Wat is een Candida(schimmel)? Candida albicans is een onderdeel van de darmflora, een groep micro-organismen die in je mond en de darm leven. Wanneer Candida populatie uit de hand loopt, verzwakt het de darmwand waardoor het in de bloedbaan zijn giftige bijproducten kan afgeven zodat deze in het hele lichaam terecht kunnen komen. Deze giftige bijproducten veroorzaken schade aan het lichaamsweefsel, organen en doen inbreuk op het immuunsysteem. De belangrijkste afvalproduct van gistcellen is acetaldehyde, een giftige toxine. Acetaldehyde wordt omgezet door de lever in ethanol (alcohol). Sommige mensen zeggen zelfs het gevoel van dronken te zijn of kater te hebben samen met invaliderende vermoeidheid door de hoge hoeveelheden ethanol in hun lichaam. Lees meer op: www.candidainfectie.net

Waarom zijn er geen rijst en aardappelmeel in de bakmixen verwerkt? Rijst is een goede voedingsbron en is glutenvrij. Dit zijn echter alleen de volkoren varianten en de volkoren basmati-rijst. Rijstmeel of bloem is gemaakt van witte geraffineerde rijst en is bloedsuikerspiegelverhogend. Waardoor je ongemerkt aankomt. De volkoren variant van meel is moeilijk verkrijgbaar en vaak ook duur om in te kopen. Volwaardige rijst in ongeraffineerde bron ontgift de dikke darm, zorg dat je deze in je maaltijden gewoon tot je neemt. Aardappelen vallen onder de nachtschade familie en bevatten hierdoor giftige stoffen die de productie van de spijsverteringsenzymen van de alvleesklier remmen. Deze stoffen kunnen ook problemen geven op het zenuwstelsel, ook al vermindert de giftigheid door verhitting. Ze bevatten stoffen die waarschijnlijk een leaky gut kunnen veroorzaken, oftewel een lekkende darmwand. Maar bevatten natuurlijk ook goede stoffen die enkel werken bij afkoeling en voeden daarmee goede bacteriën in de dikke darm die zeer gunstig zijn voor de darm zuurgraad en vertragen de bloedsuikerspiegel. Eet daarom weleens een koude aardappelsalade, maar vermijd kant en klare voedingsproducten omdat hierin vaak aardappelzetmeel verwerkt zit.

Wat is een glycemische index (GI)? Dit is een index die de snelheid weergeeft waarmee bepaalde koolhydraten in bloedsuiker worden omgezet. Hoe lager de GI van een voedselproduct, hoe langzamer het zijn glucose afgeeft, met langdurige, gelijkmatige energie als resultaat. Dit draagt bij aan een goede gezondheid. Granen bevatten complexe koolhydraten en hebben hierdoor een lage GI. Dit kan belangrijk zijn voor de vermindering van overgewicht. De oplosbare vezels geven je langer een vol gevoel zodat je over het algemeen minder eet. Ze stimuleren de groei van bacteriën in de darmen en helpen daarmee spijsverteringsenzymen te produceren.

Gula djawa of kokosbloesemsuiker wat is dat? Dit is de nectar van een kokosbloem en heeft een zoete karamelachtige smaak. De nectar wordt uit de bloesems getapt en ingedikt in een ketel boven een houtvuur. Dit gebeurt dus volledig handmatig en is daardoor ook een duurder product. Het is een ongeraffineerde suiker waarin nog alle stoffen en anti-oxidanten behouden zijn die het oorspronkelijk ook had in de palmboom. Je lichaam kan hier echt iets mee, door de lage GI met een index van 30 – 35 geeft het je een energieboost zonder dat je pieken of dalen in je bloedsuikerspiegel krijgt.

Waarom geen palmsuiker? Palmsuiker komt van een palmboom en wordt gemaakt door een schijf van een bloeistengel af te snijden. Het zoete sap wordt opgevangen en ingekookt of ingedampt. Hoe verder het wordt ingekookt, hoe harder de suiker wordt en hoe donkerder de bruine kleur wordt. De pure vloeistof bevat onder andere vitaminen, mineralen en anti-oxidanten. Palmsuiker heeft van nature een lage glycemische index, echter het wordt vaak vermengd met rietsuiker wat weer leidt tot een hogere glycemische indexwaarde. Dit is minder goed is voor je gezondheid. Als je palmsuiker koopt, lees dan de ingrediënten op de verpakking om er zeker van te zijn dat het 100% biologisch is en zonder toevoegingen.

Wat is vlozaad? Vlozaad of psylliumzaad is niets anders dan het zaad van een weegbreesoort. Het is een natuurlijk verdikkingsmiddel en vezel die ervoor zorgt dat gebak smeuig wordt en blijft. Tevens heeft het een gunstige werking op je darmflora.

Algemene voorwaarden Onze Algemene Voorwaarden staan links vermeld onderaan onze website. Wil je deze als PDF ontvangen? Vraag deze dan aan via info@lebonbonfranc.com.

Prijsbepaling? Wij streven ernaar eerlijke prijzen te hanteren voor onze klanten. Echter grondstofprijzen kunnen fluctueren, mislukte oogsten of populariteit kunnen deze prijzen flink doen stijgen. Le Bonbon Franc zal de prijs hierop aanpassen, ook als deze naar beneden bijgesteld kan worden.

Spoed? Als je ons dringend nodig hebt, is e-mail de snelste manier om ons te bereiken: info@lebonbonfranc.com. Wij antwoorden altijd.

Zijn de bakmixen en overige producten van Le Bonbon Franc biologisch? Ja. Alle bakmixen worden gemaakt op basis van biologische grondstoffen. Zij dragen het biologische keurmerk en zijn Skal gecertificeerd.

Zijn de keurmerken 100% garantie dat er geen bestrijdingsmiddelen zijn gebruikt? Jarenlange analyses op biologische voedingsproducten tonen aan dat deze niet of nauwelijks resten van bestrijdingsmiddelen bevatten. Dat is logisch, want de biologische boer mag geen chemisch-synthetische middelen spuiten. Soms worden er ook in biologische producten kleine sporen van bestrijdingsmiddelen gevonden. Le Bonbon Franc moet echter samen met u het vertrouwen hebben dat de scherpe controles van de uitvoerende instanties hier streng op blijven toezien zodat de garantie zal toenemen. www.bionext.nl

Delen
Delen