Brood recept met courgette maar dan een glutenvrije variant

Ik heb vandaag dit brood recept met courgette gemaakt. Ik eet al een tijdje geen granen meer omdat dit beter voor mijn gezondheid is. Maar toch mis ik vaak een lekkere brood vervanger. De meeste kant- en klaar verpakkingen om een glutenvrije brood te maken smaken nergens naar. Ook zijn ze vaak korrelig en bevatten ze ingrediënten die ik liever niet eet zoals maïszetmeel, witte rijstmeel en aardappelzetmeel en zit er teveel suiker en zout in verwerkt.

Ik hou mijn bloedsuikerspiegel liever stabiel omdat ik van mening ben dat dit het beste voor mijn gezondheid is. Het komt mijn gewicht ook ten goede want sinds ik zo eet ben ik niet meer op dieet. Ik tel geen calorieën meer en kan gewoon alles eten. Maar dit werkt alleen bij een heel gevarieerd voedingspatroon. Daarom probeer ik ook geen een dag hetzelfde te eten en staan er bij mij zoveel mogelijk verschillende maaltijden op het menu.

Probeer dit brood recept eens, het zal je verbazen hoe makkelijk het te maken is. Je kan het brood beleggen met hummus, tomaten en kiemen of een gebakken ei met tomaat en sla of je kan er notenpasta op smeren. Het ligt eraan wat jij zelf lekker vindt.

Ik ben benieuwd wat jij erop doet. Laat je het me weten?

Brood recept met courgette
 
Voorbereiding
Bereiden
Totaal
 
Personen: 4
Ingrediënten
 • 65 gr amandelmeel
 • 130 gr boekweitmeel
 • 65 volkoren rijstmeel
 • 3 tl bakpoeder (15 gr)
 • ¼ tl zeezout (1 gr)
 • 215 gr courgette, fijn gesneden
 • 2 eieren
 • 80 gr ghee, rundvet, eendenvet of kokosvet gesmolten
 • 4 toppen basilicum, fijn gehakt
Instructies
 1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Bekleed een bakvorm (kleine cakevorm) met een vel bakpapier of vet deze in.
 2. Vermeng alle droge ingrediënten in een kom.
 3. Voeg de courgette, eieren, gesmolten boter en basilicum toe en roer alles goed door.
 4. Schep het beslag in de bakvorm en bak het brood in 55 - 60 minuten af.

 

Wil je nog meer lekkere gezonde broodrecepten? Bestel ze hier.