Nodig:
1 cafetière
2 koffielepels vers gemalen koffie
1 tl kardemom
snufje kaneel
optioneel: toefje dikke kokoscrème

Breng water aan de kook.
Doe de koffie met de kardemom en de snuf kaneel in de cafetière. Schenk het water wat van de kook af is erin. Doe de deksel van de cafetière erop en laat even staan. Roer alles nog even goed door en druk het filter van de cafetière naar beneden. Schep er een dikke toef dikke kokosroom op en geniet!

Koffie het is zo lekker en zo verslavend. Het kan je een energieboost geven maar er ook voor zorgen dat je erna een dipje krijgt. Het verhoogt je bloedsuikerspiegel waardoor je meer vet gaat verbranden en je juist dát zetje energie krijgt wat je soms net nodig hebt. Wist je dat koffie drinken helemaal zo slecht niet is?

Ze zeggen dat de cafeine in koffie de belangrijke mineralen (calcium, kalium, magnesium en zink) in ons lichaam bindt. Als deze mineralen niet voldoende in ons lichaam aanwezig zijn kan je snel tekorten krijgen wat je lichaam niet ten goede komt. Zo is zink oa. belangrijk bij het herstellen van de darmwand en verlaagt het de bloedsuikerspiegel. De arabieren lossen dit op door koffie te drinken met kardemom. Kardemom is een specerij en bindt de cafeïne waardoor deze zich niet vast kan hechten aan de mineralen die juist zo belangrijk zijn voor onze lichaamsfuncties. Kaneel zorgt ervoor dat je bloedsuikerspiegel verlaagt wordt, hier hebben mensen met diabetes ook baat bij.

Koffie zorgt ervoor dat je lever hard moet werken om dit af te breken. Je lever is tot 10 uur ’s ochtends nog overuren aan het maken om het laatste in je lichaam te verwerken. Drink het liefst pas je 1e kop koffie na 10.30 uur.

Volgens wetenschappelijk onderzoek hebben mensen met darmkanker baat bij het drinken van koffie. Er is gebleken onder bijna duizend personen die een vergevorderd stadium van darmkanker hebben, zij baat hadden bij het drinken van minimaal 4 kopjes koffie per dag. De kans dat er een nieuwe tumor ontstaat wordt hiermee enorm verkleint en zo wordt de overlevingskans vergroot.
bron: Ortho Institute