Morgen begin ik

Het nieuwe jaar is begonnen, 2 januari 2015. Gisteren was het nog een dag van oliebollen en appelflappen maar vandaag beginnen we weer met een schone lei. Ik heb een paar goede voornemens voor het aankomende jaar, waarvan ik vroeger zei dat ik dit onzin vond. Voorheen paste ik ieder voornemen wat ik wilde direct toe maar nu voelt het anders. 2014 was een bewogen jaar waardoor ik een aantal dingen bij mezelf heb laten versloffen omdat ik zo graag Le Bonbon Franc wilde opzetten. De druk om mensen te kunnen begeleiden met verantwoorde voeding via Le Bonbon Franc vond ik belangrijker dan mijn eigen dingen, die konden wat mij betreft wel even wachten. Maar nu voor Le Bonbon Franc alles op de rails staat kan ik mezelf weer wat meer toestaan. Geen van mijn voornemens betreft afvallen. Waar ik vroeger op mijn voeding moest letten vanwege mijn overgewicht, let ik de laatste jaren op de voedingswaarde en natuurlijke ingrediënten van een product waardoor ik vanzelf afval en geen weegschaal meer nodig heb. Soms vragen mensen weleens hoeveel ik weeg, ik moet bekennen dat ik dit niet weet (ergens tussen de 50 en 52). Ik ben slank, zonder dat ik aan de lijn ben. Dat alleen al is zo’n heerlijk gevoel. Met het eten van volle en pure producten ben je snel verzadigd en komt je lichaam weer in de juiste balans. Het was voor mij dan ook afgelopen feestdagen niet erg om soms eens te zondigen. Wat je merkt als je zondigt is dat het een leeg vulmiddel betreft waarvan ik vroeger bang was dat ik ervan aankwam maar het nu voelt als een product wat mijn lichaamscellen niet voedt. Leuk dat je jezelf zo kan veranderen 😉 De weg er naartoe is niet gemakkelijk, probeer daarom ook niet te veel tegelijk in je voedingspatroon aan te passen. Begin bijvoorbeeld gewoon eens met een ontbijt. Veel mensen ontbijten niet waardoor je lichaam uit balans raakt of ontbijten met brood of een lichte cracker, vervang deze gewoon eens voor een kom overnight oats (een nacht geweekte havermoutvlokken in water of lactosevrije zuivel als havermelk, amandelmelk). Eet een stukje fruit 20 minuten voordat je de havermout eet en drink pas 20 minuten na je ontbijt, anders verdun je de verteringsenzymen in je maag waardoor je eten niet goed wordt verteerd. De maand januari staat voor mij in het teken van “bewustwording van voeding” en wil ik jullie handvatten aanreiken om zonder trekgevoel gewicht te verliezen. Hou de site van Le Bonbon Franc in de gaten want iedere dag plaats ik op deze blog een dagmenu. Mijn 1e tip is;

Begin je dag met een verantwoord ontbijt, zo ben je, je bewust van wat je eet en kies je op de dag zelf minder snel voor een “slecht” tussendoortje.

Je zult snel merken dat je meer energie krijgt, gewicht verliest, beter in je vel zit en je zelfverzekerder wordt.

Succes!

Natalie van Le Bonbon Franc