Met orthomoleculaire voeding streef je naar een stabiele bloedsuikerspiegel, een natuurlijke balans op hormonaal vlak, een evenwichtig darmbioom (darmflora) en een goede aanmaak van neurotransmitters, dit allemaal om het immuunsysteem te versterken. Door te kiezen voor zoveel mogelijk biologische voeding die per seizoen verschilt en van goede kwaliteit is maken we optimaal gebruik van de in de voeding aanwezige vitaminen, mineralen en bouwstoffen. Oftewel orthomoleculaire voeding is de beste voeding voor je lichaamscellen.

Voeding zonder voedingsstoffen

Door de westerse (snelle) manier van eten, krijgen we vaak voeding binnen zonder voedingsstoffen. De verhoudingen van koolhydraten, eiwitten en vetten zijn volledig uit balans. Deze voeding put het lichaam uit met ziekte als gevolg.

Door bewust voor voeding te kiezen die goed is voor onze lichaamscellen kan je de gezondheid verbeteren en behouden.

We weten allemaal dat groenten en fruit gezond zijn, het is niet ingewikkeld maar hoe komt het dan toch dat er de laatste jaren zoveel mensen rondlopen die last hebben van onverklaarbare klachten?

We zijn niet alleen wat we eten, we zijn vooral wat ons lichaam daarvan opneemt. Door bepaalde voeding uit te sluiten kan je het biologisch evenwicht en de energie in het lichaam terugbrengen.

Orthomoleculaire voeding wat houdt dit in?

We streven naar een stabiele bloedsuikerspiegel, een natuurlijke balans op hormonaal vlak, een evenwichtig darmbioom (darmflora) en een goede aanmaak van neurotransmitters, dit allemaal om het immuunsysteem te versterken.

Dit is dé manier om meer energie te krijgen, de weerstand te verhogen en actiever te leven. Door bijvoorbeeld meer vitamine C, paddenstoelen (bèta 1,3 glucaan), knoflook (allicine), vis (taurine) en het mineraal zink aan onze voeding toe te voegen wordt de afweerstof interferon in ons lichaam aangemaakt. Deze stof beschermt ons tegen virussen.

Door de juiste voeding te eten, vernieuwen onze lichaamscellen, als ons eten niet de juiste voedingsstoffen bevat om een cel op te bouwen zal de cel die schade heeft opgelopen, beschadigd blijven.

Uw voeding is uw geneesmiddel, uw geneesmiddel is uw voeding

Deze theorie verzin ik niet zelf, ik maak gebruik van de kennis uit de biochemie. In 460 voor Christus kwam de Griekse arts Hippocrates al met de uitspraak: “Uw voeding is uw geneesmiddel, uw geneesmiddel is uw voeding.”

Waarom vertel ik je dit?

Hoe vaak hoor je wel niet om je heen dat iemand last heeft van onverklaarbare klachten? En hoor je vaak: “oh maar dat komt in mijn familie voor.” Natuurlijk bepalen de genen in ons lichaam erfelijke ziekten maar het blijkt steeds duidelijker dat we door het eten van de juiste voeding deze erfelijke factor tot 20% kunnen verminderen en zelfs tot 0% kunnen brengen. Het kan dus zelf echt overgaan, denk daarbij aan diabetes type 2.

Vastgeroest in bepaald voedingspatroon

Helaas zitten we vaak vastgeroest in een bepaald voedingspatroon en reageert de omgeving vaak sceptisch als je ervoor kiest om je gezondheid te verbeteren. Hierdoor zal het vaak moeilijk zijn om dit vol te blijven houden. Als je eenmaal merkt wat de verschillen zijn in energie en in afgenomen lichaamsgewicht zal je omgeving snel overtuigd zijn en zullen ze er sneller voor openstaan, waardoor je elkaar kan steunen in moeilijkere tijden.

Alles waar TE voor staat ervaart je lichaam als stress

Het is natuurlijk niet alleen voeding die je gezonder maakt, maar als je gezonder eet kan je wel veel meer spanning aan. Ik zeg vaak: “Je kan nog zo gezond eten maar als je stress niet de baas kan blijven zal je gezondheid niet verbeteren.” Alles waar TE voor staat ervaart je lichaam als stress. Teveel eten, teveel sporten, teveel werken, teveel op de automatische piloot…balans is the keyword.

Ik wil je de komende tijd meenemen in mijn wereld

Hoe kan je op een goedkope manier gezonder gaan eten, leven? Ik wil mijn kennis met je delen over de juiste voeding die je dagelijks in de praktijk kan toepassen. Ik wil je laten zien wat voeding voor jou kan betekenen en dat het maakt wie we zijn of willen zijn.

Zodra je anders gaat denken over voeding en het op de juiste manier toepast zodat het lichaam zich kan herstellen is vooral doorzettingsvermogen nodig om de oude gewoonten te doorbreken. Zodra je eenmaal ervaart dat je makkelijker opstaat, de gehele dag meer energie hebt, je meer ontspanning voelt en geen opgeblazen gevoel meer na het eten hebt en je zonder dieet gewicht verloren bent, zal het doorzetten eenvoudiger worden.

Ik neem je mee in het Chinese gezegde: “De beste dokter staat in de keuken.”

Jouw beurt

Wat doe jij op dit moment om jouw gezondheid te verbeteren?

Wil je zelf aan de slag met gezonde recepten?

Ontdek 3 mythes over afvallen en hoe je al je overtollige kilo’s verliest.