Flan, je kent het vast wel. Je ziet ze vaak liggen op de patisserie afdeling in de Franse supermarkt. Mijn wederhelft is er gek op. Ik weet nog goed dat mijn Franse tante deze vroeger altijd voor ons maakte. Het was geen gemakkelijke klus om de grote hoeveelheid suiker tot karamel te maken en ze stond hiervoor vaak uren in de keuken.

Als je mij wat beter kent weet je dat ik een druk persoon ben en dat ik altijd opzoek ga naar makkelijke oplossingen. Ik hou van gebakjes, koek en snoep maar dan wel verantwoordt. Want na mijn weekje vakantie van vorige week heb ik de rem er weer op en heb ik mijn gezonde eetpatroon weer opgepakt. Zo’n weekje vakantie zorgt er bij mij altijd wel voor dat ik aankom. Het is tenslotte vakantie. Zodra ik terugkom en mijn gezonde eetpatroon weer oppak vliegen de kilo’s er vanzelf weer af.

Maar, ja ook als ik gezond eet wil ik iets lekkers eten dus vandaar dat ik op deze flan kwam.

Recept voor flan van kokosnoot

Je hebt nodig voor 7 personen:

3 eieren
4 el (30 gr) kokosrasp
300 ml kokosmelk (dik en romig, GoTan)
7 tl kokosbloesemsuiker
snuf zout

Zo maak je het:

Verwarm de oven voor op 180 graden.
Scheid de eidooiers van het eiwit.

Doe de eidooiers in een grote kom en voeg het kokosrasp en de kokosmelk toe. Vermeng alles goed.
Klop het eiwit op met een snuf zout. Het eiwit is stijf genoeg als er pieken ontstaan en je de kom ondersteboven kan houden zonder dat het eiwit eruit loopt.

Ik gebruik hier zelf altijd een keukenmachine voor.

Spatel het opgeklopte eiwit door het mengsel van eidooiers.

Vet 7 kleine vormpjes in en zet deze in een vuurvaste schaal.
Schep in ieder vormpje 1 tl kokosbloesemsuiker en verdeel dit gelijkmatig over de bodem.

Flan

Schep de vormpjes vol met het eierbeslag en giet in de schaal water. Net zoveel als dat de vormpjes net niet onderwater staan. Let op dat je geen water in de vormpjes giet.

Flan

Bak de 7 flans in 35 minuten au bain marie af.

De flan is heerlijk romig van smaak en is het lekkerst als je deze na het afbakken af laat koelen en in de koelkast wegzet. Draai de flan voordat je deze serveert ondersteboven op een bord zodat de karamel op de bovenkant ligt.
Flan met kokosnoot

Bon appétit!

Wil je nog meer makkelijke gezonde recepten?
Download hier het GRATIS ebook!