Een frambozentaart waarvoor je geen oven nodig hebt. Heerlijk want met deze zomerse temperaturen maak ik het liefste iets zonder het gebruik van de oven.

Ik heb om deze frambozentaartjes te maken bewust gekozen om een bakmix van Le Bonbon Franc te proberen. Het leek me wel leuk om te kijken of ik dit deeg als bodem kan gebruiken zonder dat ik hiervoor ei nodig heb.

Dit heb je nodig:

1/2 verpakking Cinnamon Oat Cookies van Le Bonbon Franc
62 gr kokosvet (met roomboter wordt het deeg erg zacht) en 1 tl kokosvet om de muffinvorm in te vetten
3 blaadjes rundergelatine
300 ml schapenmelk van Bongastate deze is verkrijgbaar bij AH
225 gr frambozen of ander fruit

Het is heel simpel. Ik wil je laten zien dat gezond bakken helemaal niet zo moeilijk hoeft te zijn.

Ik wilde kleine taartjes maken en heb hiervoor een muffinvorm gebruikt. Deze heb ik eerst met een kwastje ingevet met wat kokosvet.
Toen heb ik dunne strookjes geknipt uit een vel bakpapier. Deze heb ik per 2 in de vormpjes neergelegd zodat je de taartjes er later makkelijker uit kan halen (je hebt uiteindelijk wel een mes nodig om de bovenkant een beetje los te maken van de vorm).

Zo maak je het:

Giet de halve verpakking van de bakmix over in een kom. Voeg het kokosvet toe en vermeng dit goed zodat het een kruimelig deeg wordt.
Ik heb hiervoor een keukenmachine gebruikt want je handen zijn erg warm als je dit doorkneedt waardoor het deeg heel zacht wordt. Je kan natuurlijk ook een vork gebruiken.
Leg de blaadjes gelatine 5 minuten in een kom met water.
Knijp ze uit en leg ze in een kleine pan. Voeg 5 el water toe en verwarm het zodat de gelatine smelt (zorg dat het niet kookt!). Laat het even op kamertemperatuur komen.
Pureer de frambozen en voeg deze samen met de schapenmelk aan de gelatine toe. Roer alles goed door.
De frambozen die ik heb gebruikt waren zo zoet dat er geen suiker aan toegevoegd hoefde te worden. Wil je het toch zoeter hebben kan je een klein beetje (rauwe)honing gebruiken.
De bodem is ook al zoet dus als je gewend bent om minder suiker te eten is het echt zoet genoeg!

Ik vind deze frambozentaartjes echt heerlijk! Door de hoge hoeveelheid eiwitten in de schapenmelk is deze veel zachter dan geitenmelk en lijkt het op kwark. Doordat het eiwit anders is dan het eiwit in koemelk wordt het bij lactose intolerantie vaak beter verdragen. Ook drijft er bovenop in de fles een dikke klodder room, mmmmhhh, nog nooit eerder zo genoten!

Frambozentaart

Schapenmelk bij koemelkallergie
“Bij koemelkallergie ontraden we geitenmelk, omdat er een grote kans is dat je dan ook allergische reacties krijgt. Bij andere melksoorten, zoals paarden-, ezelinnen- en schapenmelk is die kans veel minder groot, dus die soorten zou je bij koemelkallergie voorzichtig kunnen proberen.” bron: Bongastate

Wil je liever helemaal zonder lactose kan je inplaats van schapenmelk ook kokosmelk gebruiken.

Frambozentaart

En nu jij? Ga jij deze frambozentaartjes proberen? Wil je meer gezonde toetjes maken zonder poespas download het GRATIS ebook Snoepen zonder Schuldgevoel.