Lava cake, ik vind de naam briljant. Deze naam heb ik niet zelf bedacht. Zodra je deze cakejes openmaakt stroomt de notenpasta er inderdaad uit als lava.

Het internet staat vol met bakrecepten. Zo vond ik een recept voor lava cake. Ik vind het leuk om een recept zo aan te passen dat deze gezonder wordt en vol volwaardige voedingsstoffen zit. Zodat je ze zelfs bij je ontbijt kan eten.

Voordat ik ben begonnen aan het recept heb ik eerst de notenpasta gemaakt waarvan je het recept kan vinden in het GRATIS bakebook Snoepen zonder Schuldgevoel (of rechts aan de zijkant).

Als je het recept aanhoudt heb je meteen een pot vol die je ook weer kan gebruiken voor op een cracker, snee glutenvrij brood of als tussendoortje kan eten waar je je fruit lekker indoopt.

Dit heb je nodig voor 4 lava cakejes:

Voorbereiding: 10 a 15 minuten (de notenpasta is echt zo gemaakt).

Baktijd: 12- 14 minuten

Ingrediënten:

60 gr kokosvet (en iets extra’s om vormpjes in te vetten)
50 gr notenpasta (recept GRATIS bakebook)
30 gr zachte roomboter
6 tl sukrin + 1 tl cichoreiwortelvezel
2 eieren (L)
2 eidooiers
mespunt gemalen vanille Bourbon
snuf zeezout
6 el amandelmeel

Zo maak je het:

Verwarm de oven voor op 180 graden (boven en onderwarmte).

  1. Smelt het kokosvet op laag vuur en laat afkoelen.
  2. Doe in een kom de notenpasta, roomboter, sukrin, cichoreiwortelvezel, eieren + dooiers, vanille, zeezout en amandelmeel.
  3. Giet het gesmolten kokosvet erbij en roer alles tot een egaal beslag.
  4. Vet 4 vormpjes in.
  5. Giet het beslag voor 2/3 in de bakvormpjes en bak deze in 12 tot 14 minuten af. De cakejes moeten in het midden zacht blijven, zodat als je ze opensnijdt de notenpasta eruit loopt als lava.

Lave cake

Wat doe je met de overgebleven eiwitten?

Nou, daar maak je meteen even deze makkelijke kokosmakronen van.

Heb jij weleens lava cakejes gemaakt? Ik ben benieuwd wat je ervan vindt? Volg je me trouwens al op Pinterest? Hier deel ik mijn gezonde slanke recepten. En over elk recept is bewust nagedacht, want ik zet voeding in als medicijn!