Glutenvrij bananenbrood met speculaaskruiden

Bananenbrood als ontbijt? Ik vind ontbijten sinds ik op mijn gezondheid let best een dingetje. Zeker als je gevarieerd wilt eten. Vroeger at ik iedere dag brood met pindakaas of yoghurt met cruesli. De variatie die ik nu inbreng door middel van mijn voeding doe ik voor mijn darmbacteriën. Des te gevarieerder je eet, des te meer variatie je krijgt in darmbacteriën. Hierdoor wordt je immuunsysteem sterker en kan je jezelf beter beschermen tegen ziektes.

Glutenvrij bananenbrood als ontbijt

Ik ken vrouwen die iedere dag met havermout ontbijten of yoghurt eten met banaan. Maar wist je dat je juist slaperig wordt van de combinatie yoghurt en banaan? Het is fijn om te eten vlak voordat je naar bed gaat of als je kindje onrustig is maar in de ochtend wil ik toch echt vol energie zitten.

Omdat ik van gemak hou probeer ik dan ook veel bakrecepten te verzinnen die ik ook als ontbijt kan eten. Zo staat het ’s avonds in de oven en kan ik het de volgende ochtend direct opeten of neem ik het mee voor onderweg.

Boekweitmeel glutenvrij

Boekweitmeel is glutenvrij en bevat langzame koolhydraten. Het verhoogt niet zo snel je bloedsuikerspiegel waardoor het past in een koolhydraatarm dieet.

Dit glutenvrij bananenbrood kan je heerlijk als ontbijt eten. Als je de speculaaskruiden te sterk vindt dan kan je deze ook vervangen door kaneel of anijs.

Recept voor glutenvrij bananenbrood met speculaaskruiden

Dit heb je nodig:

 • 3 bananen
 • 3 tl koek en speculaaskruiden
 • 150 gr boekweitmeel
 • 120 gr gesmolten kokosvet of roomboter
 • snuf zeezout
 • 3 tl bakpoeder
 • 3 eieren, L of 4 maat M

Zo maak je het:

 • Verwarm de oven voor op 180 graden.
 • Bekleed een bakvorm (cakeblik 24 cm) met een vel bakpapier of vet deze in met een beetje vet.
 • Doe alle ingrediënten in een keukenmachine. Hak alles fijn en goed door elkaar.
 • Schep het beslag in de cakevorm en bak deze in 45 tot 50 minuten af.
 • Als een ingestoken satéprikker er droog uitkomt is de cake gaar.
 • Haal de cake uit de oven.
 • Verwijder na 5 minuten het bakblik en laat de cake verder afkoelen op een rooster.

Glutenvrij bananenbrood
Foto: glutenvrij bananenbrood natural

Jouw beurt

En nu jij! Wil je zien hoe ik het brood heb gemaakt? Bekijk het hier. Ik ben benieuwd welke variant jij gaat maken. De versie met kaneel, speculaaskruiden of anijs. Laat je het me weten?

Kan ik je verblijden met nog meer inspiratie voor gezonde recepten? Download ze hier. .